Meerdere kanshebbers voor Ronde van Limburg

Ronde van Limburg 2017
Velofans.be | Foto KN

Op zondag 11 juni regeert het wielrennen in Zuid-Limburg. Een 185-tal renners komen op de markt in Tongeren aan de start van de Vaillant Ronde Van Limburg 2017. Er zijn nog een aantal mooie hellingen en kasseistroken aan het parcours toegevoegd. Vélofans.be voelde organisator Geert Smets aan de tand.

“Vorig jaar was Kenny Dehaes Tom Boonen en Timothy Dupont te snel af in de sprint op de aankomst aan de Eeuwfeestwal in Tongeren”, merkt Geert Smets op. “Tom Boonen heeft zijn fiets recent aan de haak gehangen, maar we krijgen toch weer een heel mooi deelnemersveld bij elkaar. De weersvoorspellingen zitten ook goed, dus het kan een heel mooie wielerdag worden in Haspengouw.”

“Wie deze editie van de Vaillant Ronde van Limburg wil winnen, zal sterk in zijn schoenen moeten staan. De renners krijgen een heel gevarieerd parcours voorgeschoteld met een afwisseling van brede wegen, kasseistroken, smalle holle wegen, het korte draai- en keerwerk, waaiers, en we hebben extra hellingen aan het parcours toegevoegd. De finish aan de Eeuwfeestwal in Tongeren gaat trouwens ook goed omhoog. We starten en eindigen in Tongeren, maar we passeren ook in Heers, Bilzen, Alden-Biesen, Spouwen en Riemst. De renners rijden dit jaar ook vier rondes in Borgloon en we steken ook even de taalgrens over naar Bassenge.”

21 ploegen

“De Ronde van Limburg is een 1.1 koers. De grootste in Limburg en top 20 in België. We leren editie na editie bij en trachten de lat elke keer weer wat hoger te leggen. Met de aanpassing van het parcous en extra randanimatie – zoals een sprintevent aan de aankomst – steken we weer een tandje bij.”

“Tom Boonen heeft recent zijn fiets aan de haak gehangen. Kenny Dehaes van het sterke Wantry-Groupe Gobert behoort tot de favorieten. Hij was tweede in de Ronde van België, dat spreekt voor zich. Hij staat scherp. Mathieu van der Poel klopte in die rittenwedstrijd Philippe Gilbert in de spurt. Wout Van Aert is er ook bij in onze ronde. Bij Cofidis zullen ze wellicht de kaart van Kenneth Vanbilsen trekken. Hou ook maar Dennis Coenen, Timothy Stevens en Roy Jans in de gaten. Amaury Capiot viert zijn terugkeer, na blessureleed. Er komen 21 ploegen aan de start: 11 Belgische, 5 Nederlandse, 2 Franse en eentje uit Luxemburg, Ierland en Bolivia.”

Hieronder vind je een aantal foto’s van de vorige editie van de Ronde van Limburg plus een virtuele videotour van de nieuwe editie.

 

Reacties

reacties