Fietsroute: Ballon d’Alsace – Luc Strouven trok naar de Vogezen

Route fietsvakantie Vogezen
Velofans.be | LS

Luc Strouven uit het Brabantse Hoeleden trekt jaarlijks op fietsvakantie met zijn maatje Matti Roloux. Dit jaar rijden ze de Pra Loup Bernard Thévenet in Barcelonette, de Zuidelijke Alpen, en trachten ze onder meer naar de hoogst befietsbare col van Europa, de Col de la Bonette, te overwinnen. Twee jaar geleden trokken ze naar de Vogezen.

“Deze foto is gemaakt op de Ballon d’Alsace”, vertelt Luc Strouven aan Velofans.be. “Een prachtige fietsstreek. We reden er een Gran Fondo, Les Ballons Vosgiens. Of je in die regio een week zoet bent? Zeker en vast. Er zijn meer dan genoeg leuke routes.”

“Wij logeerden eerst in Belfort, een heel leuk stadje, en reden daarna naar Gérardmer waar de Gran Fondo begon. Een rit van 155 km op zo’n 500 km van Brabant. De dagen daarvoor legden we 90 à 130 km af.”

Weinig verkeer en respect

“In die regio kan je leuke, niet al te zware cols beklimmen in een schitterende natuurlijke omgeving. La Route des Crêtes is eigenlijk de belangrijkste weg die het Noorden met het Zuiden verbindt in de Vogezen en is een waar fietsparadijs. De mensen zijn er heel ‘fietsvriendelijk’. Het weinige verkeer dat je er tegenkomt heeft respect voor de fietsers. Voor vele fietsers kan deze route of regio een leuke eerste kennismaking met de echte bergen zijn.

“We zijn ook al twee keer naar de streek van de Mont Ventoux geweest. Dat is ook een zalige omgeving ook. Tel daar nog zes keer de Alpen bij, met de Galibier als mijn favoriete berg, en drie keer La Marmotte, voor mij de ultieme fietsuitdaging. Dit jaar rijden we de Pra Loup Bernard Thévenet in Barcelonette, de Zuidelijke Alpen en bekampen we de Col de la Bonette. Als ik terugdenk aan onze trip naar de Stelvio in Bormio (foto hieronder) gaan de haren op mijn armen recht staan.”

Reacties

reacties