Marlena Drozdziok

cycling
Instagram Marrlaa

Deze 20-jarige Poolse is professioneel bezig met mountainbiken. Marlena maakt ook deel uit van de Poolse nationale ploeg. Je kan haar ook vaak op een wegfiets in de bergen terugvinden.

Geboren in Polen, op haar negende verhuisde ze naar Ierland, waar ze de kneepjes van het vak leerde in de groene bossen. Op haar vijftiende kreeg ze al een profcontract bij het Poolse Bolmet Trek Legnica. “Ik trainde na de school en reed in het weekend wedstrijden. Tijd om op stap te gaan, was er niet”, vertelde ze aan StickyBottle. “In de vakantieperiodes vertoefden we in Polen.”

In 2013 belandde ze bij een Italiaans team. Marlena (04/10/1996) behoort nu tot de toppers in het MTB’en bij de vrouwen. Dit jaar won ze in Alderston en werd ze tweede in Richmond. In een vierdaagse wedstrijd in Lanzarote eindigde ze als derde in het algemene klassement.

Reacties

reacties

Tags from the story
, ,