Ridley neemt Eddy Merckx Cycles over

Eddy Merckx Cycles Ridley
Velofans.be | TB

Eddy Merckx Cycles gaat over in andere handen. Het bekende fietswerk van wielerlegende blijft wel in Belgische handen. Race Productions, de vennootschap achter het Limburgse merk Ridley, is de overnemer. “De synergie tussen beide merken kan de Belgische fietsindustrie naar nieuwe hoogtes stuwen”, stelt Joachim Aerts.

“Het merk Eddy Merckx heeft een heel rijke geschiedenis”, merkt de CEO van Ridley op. “Heel vaak waren zij de voorloper in de sector en vaandeldrager voor de Belgische industrie. Het is geweldig dat zij ons nu kunnen versterken. Wij garanderen de overleving en de verdere uitbouw van het merk Eddy Merckx.”

Op 28 maart 1980 begon Eddy Merckx met zijn fietsmerk, twee jaar na zijn laatste koers. De beste koersfietsen maken, was zijn streefdoel. In 2008 verkocht de ‘Kannibaal’ de meerderheid van zijn aandelen. Om uit de rode cijfers te geraken, werd de productie overgeheveld naar Azië. Dat luidde echter geen betere financiële tijden in. In 2016 volgde een nieuwe overname. Het afgelopen jaar boekten ze echter 5,7 miljoen euro verlies. Sinds de oprichting goed voor een verlies van 17 miljoen euro.

Reacties

reacties