“Ik raakte de borduur vol met mijn schouder en elleboog”

Twitter

Dimitri Claeys deelde in de klappen in de tweede rit van de Tour de France 2017. Op 30 km. van de aankomst gingen tientallen renners tegen de grond. De renner van Cofidis hield er schaafwonden aan zijn hele lichaam aan over. Claeys hoopt toch nog te kunnen starten in de derde etappe.

“Ik voelde het ook aankomen dat er iets zou gebeuren. Met zo’n weer en zo veel nervositeit weet je dat er meer kans is op valpartijen”, legt Dimitri Claeys uit bij Het Nieuwsblad. “Ik had net voor die glijpartij nog door de oortjes gewaarschuwd dat we naar voren moesten met de ploeg, in de eerste 20 moesten rijden, en dat gebeurde, maar er werd gevallen vooraan en dan lag ik er bij.”

“Ze vielen voor me, aan 40 à 45 km per uur en ik gleed mee, ik schoof tot op een ‘bordure’ en raakte die vol met mijn schouder en elleboog. Pijnlijk, maar eigenlijk doet mijn hele linkerzijde pijn: knie, heup, ribben. Het zal een pijnlijk dagje worden maandag, maar we moeten verder. Ik wil naar Parijs. Hopelijk heb ik wel een goede nachtrust en kan ik gewoon starten.”

 

Reacties

reacties

Tags from the story