Belgisch Cafe Welkom palmt de Ronde van Frankrijk in

Café Welkom Tour de France
Velofans.be | FD

De reclamestoet, de motoren, helikopters in de lucht, de passage van de renners, de volgwagens. De Tour de France lokt ook andere vogels. Café Welkom is daar een mooi voorbeeld van. Passie voor de koers, nostalgie, gezellig en ‘last but not least’ smaakvol.

“In 2008, ergens op een terras in Antwerpen, grapte iemand om de Tour een keer te volgen met ons mobiele café”, stelt Jo Helsen. “De meesten verklaarden ons zot. En dat is natuurlijk wat we nodig hadden om het een en ander te doen bewegen!”

“Een jaar later vertrokken we met drie busjes en een caravannetje naar Monaco om van daar te Tour te volgen. Achteraf bekeken toch wel wat onvoorbereid. We werden van panne en andere organisatorische moeilijkheden niet gespaard.”

Leuke ambiance

Nu telt Café Welkom drie busjes, drie caravannetjes en een truck van 7,5 ton. Een mini-dorp op zich, waar je Belgische bieren kan drinken. De hongerige maag kan er gestild worden met een Bicky Burger.

“Ons doel is nog steeds hetzelfde: zoveel mogelijk ritten langs de kant van het grootste wielerevenement ter wereld dagelijks volgen van aan onze toog”, stelt Jo Helsen. “We proberen ons steeds in de laatste dertig kilometer te plaatsen. Terwijl we via TV Vlaanderen de koers live volgen op TV en aan ruilhandel doen met collega’s uit de publiciteitskaravaan wachten we op de passage van de renners. Als ze passeren supporteren we uit volle borst om nadien de aankomst weer op TV te zien! Sfeer verzekerd! Na de aankomst pakken we alles in en verhuizen naar de volgende etappe!”

Er is nu ook een barbier en het ‘Toilette de Demoulin’, waar je hier meer over kan lezen.

 

Reacties

reacties