FOTO – Het toilet van Dumoulin

Tour 2017 La Toilette de Dumoulin
Velofans.be | FD

Humor in de Tour de France 2017! Het kan iedereen overkomen: op een wel heel ongepast moment dringend naar de wc moeten. Tom Dumoulin snelde in de achtste etappe van de Tour 2016, net voor de beklimming van de Col de Peyresourde, een camper in om er zijn boodschap te doen. In de Giro 2017 moest de roze trui ook ‘heel dringend’ naar toilet. In de Tour 2017 krijgt de renner uit Maastricht – woonachtig in het Belgische Riemst – hulp.

Langs het parcours in de Tour staat ‘La toilette de Dumoulin’ opgesteld, een ludiek idee van Café Welkom. Een groepje Belgen die de Tour volgen met oude Volkswagenbusjes en elke dag een café opzetten naast het parcours. Het mobiele café heeft deze keer, buiten de Belgische bieren en Bicky Burgers, dus ook een toilet voorzien. Of Tom Dumoulin er gebruik zal maken, is afwachten.

Velofans.be volgt de Tour langs de zijlijn en zag zo ook ex-renner Nico Ruyloft, oprichter van Go4Cycling, op dat toilet plaatsnemen. Op de eerste foto hieronder herken je Stuart O’Grady (staand). Nico Ruyloft zie je op de pot zitten in jeansbroek.

Foto’s Velofans.be |FD & PO

Reacties

reacties