Tom Boonen zou Peter Sagan ook uitgesloten hebben

Sagan Peter Tour Bora Hansgrohe
Velofans.be | TB

Geen Peter Sagan meer in de Tour de France 2017. Zijn elleboog in de sprint in de vierde etappe, waarbij Mark Cavendish in de dranghekken vloog, bleef niet onbestraft. Robbie McEwen is het niet eens met zijn uitsluiting. Sven Nys zou het bij een sanctie houden, net als André Greipel. Iljo Keisse vindt het een vuile actie. Tom Boonen kan zich vinden in de beslissing van de Tourdirectie.

“Sagan is een goeie kameraad van mij, maar in deze sprint kan ik het niet opnemen voor hem. Hij maakt een fout. In mijn ogen is de uitsluiting de enige juiste beslissing”, stelt de voormalige toprenner bij Het Laatste Nieuws.

“Hij is niet de vuilste sprinter, maar ook niet de zuiverste. In deze sprint wijkt Sagan effectief naar rechts uit, terwijl hij niet naar rechts moet gaan. Démare was links aan het openen, en de juiste lijn om dan je plaats te verdedigen, is Démare volgen.”

Peter Sagan excuseerde zich na afloop bij Mark Cavendish, die een punt moest zetten achter zijn deelname aan de Tour. De wereldkampioen maakte ook duidelijk dat hij niet wist dat Cavendish op komst was en dat het zeker niet bewust was.

“Met daarna ‘sorry’ te zeggen koop je niet veel”, merkt Boonen op. “Zelfs zonder valpartij zou deze sprint een heel zwaar discussiepunt zijn.”

Reacties

reacties