Tom Steels loopt met ‘big smile’ rond

Tour de France 2017
Velofans.be

Tom Steels was acht keer de snelste in de Ronde van Frankrijk en maakt sinds 2010 als ploegleider deel uit van Quick-Step Floors. De voormalige Belgische kampioen begeleidt ook Marcel Kittel, die in deze Tour al vijf keer de concurrenten te snel af was.

“Vijf keer winnen, het houdt inderdaad niet op”, stelt Tom Steels trots tegenover Sporza. “Het is gewoon schitterend. Maar het was zeker niet makkelijk om de vluchters in te halen, zoals altijd overigens. Het zijn altijd thrillers, de manier waarop is top.”

“Het was volle gas vandaag, we hebben alles uit de kast moeten halen. Zowel Stybar als Gilbert hebben moeten meewerken, we haalden Bodnar maar net op tijd in. Hij kan hard rijden.”

“Of het makkelijker wordt als je er een paar hebt gewonnen? Dan voel je hem echt wel groeien. Parijs zal zeker nog een kans worden, maar daartussen wordt het moeilijker. Maar dit is de beste Kittel die ik al gezien heb misschien wel.

Marcel Kittel zit in deze editie aan vijf ritzeges. De Duitser komt zo aan een totaal van veertien. Mark Cavendish won dertig ritten in La Grande Bouche. Kittel heeft dus nog een lange weg af te leggen.

Reacties

reacties