Vijf op vijf voor Marcel Kittel

Velofans.be | TB

Er staat in deze Tour geen maat op Marcel Kittel. De Duitse sprinter van Quick-Step Floors zit nu al aan vijf etappezeges. Vijf keer sprinten, vijf keer de snelste.

“Ik heb er geen woorden voor”, lachte Kittel zijn tanden bloot na zijn veertiende ritzege in al zijn deelnames aan de Ronde van Frankrijk. “Ik gok keer na keer juist. Sprinten is net als een spelletje Tetris spelen.”

Kittel neemt keer na keer de andere sprinters te grazen. Deze keer was hij na 203,5 km sneller dan zijn landgenoot Dylan Groenewegen. Vijf zeges en de groene trui in handen. De Duitser verliest daarbij het ploegbelang niet uit het oog.

Zegehonger niet gestild

Er dienen zich nog kansen op ritwinst aan. Kittel wil die met beide handen grijpen. “De kansen die zich voordeden, heb ik benut. Maar de Tour is nog niet voorbij.”

Reacties

reacties