Froome gele trui kwijt: “Ik had de benen niet”

Wie doet Chris Froome wat? Die toon klonk voor de eerste rit in de Pyreneeën. Fabio Aru en Romain Bardet toonden in de loodzware finish van de twaalfde etappe dat Froome echter nog lang niet klaar is in deze editie van de Ronde van Frankrijk.

Fabio Aru schudde aan de boom en Chris Froome loste. De ritzege was voor Romain Bardet, voor Rigoberto Uran en Fabio Aru. Topfavoriet Froome bolde pas als zevende over de meet in Peyragudes. Hij speelt de gele trui kwijt aan Aru. Bardet is derde.

“Ik had de benen niet”, gaf Froome na afloop toe. “De aankomst was verschrikkelijk zwaar. Ik moet Bardet feliciteren, het was een prachtige aanval. En ik moet ook Aru, die het geel van me overneemt, feliciteren. Ik heb het maximale gegeven en had de benen niet, maar er is nog een lange weg te gaan tot Parijs.”

“De ploeg heeft het geweldig gedaan tijdens deze zware etappe. Ik was in de finale niet sterk genoeg, zo simpel is het. Ja, de strijd is nu echt begonnen.”

Reacties

reacties