Richie Porte haalt uit: “Zouden koersdirecteurs hun zonen en dochters daar laten dalen?”

De Ronde van Frankrijk eindigde voor Richie Porte in de negende etappe, na een val in de afdaling van de Mont du Chat. De kopman van BMC stelt zich vragen over het parcours.

“Zouden de koersdirecteurs hun zonen of dochters zo’n afdaling laten doen en zouden ze zich daar goed bij voelen? Ik ben er niet zeker van”, jammert de Australische renner. Porte brak bij die val zijn sleutelbeen en zijn bekken. Hij hoopt dit jaar toch nog wedstrijden te kunnen rijden.

Porte nam in zijn val Daniel Martin mee, die wel verder kon, maar wel ruim een minuut verloor. “Daar voel ik me nog het meest schuldig over. Ik voel me er heel slecht bij. Ik denk dat die val hem waarschijnlijk een podiumplaats zal kosten en dat doet toch wel pijn.”

Reacties

reacties