Nys vindt dat De Gendt het verkeerd aanpakte

De Gendt Thomas
Velofans.be | TB

Terwijl vele renners te weinig aanvalslust toonden in de Tour de France 2017 trok Thomas De Gendt stevig van leer. De trui van Lotto Soudal kwam heel vaak in beeld. Sven Nys is daar niet lyrisch over.

“Thomas De Gendt is een jongen met veel capaciteiten. Als hij een klein beetje meer denkt zoals Chris Froome, had hij zeker een rit gewonnen”, stelt Sven Nys bij Sporza. “Door zijn vele aanvallen miste hij in de finale de kracht om echt mee te doen voor een ritzege.”

“Uiteraard kan hij niet op voorhand weten in welke ritten hij succes zal hebben. Maar als hij elke dag op kop van het peloton rijdt of in de aanval gaat, vraagt hij om problemen. Hij zou beter enkele ritten uitkiezen die hij echt tot een goed einde kan brengen.”

Reacties

reacties