Toprenner kan tot 60.000 euro vangen in na Tourcriterium!

Naesen Olivier Tour
Velofans.be | TB

De Ronde van Frankrijk ligt achter de rug. Dan is het even tijd voor criteriums rond de kerktoren. Bekende renners aan de start krijgen, kost behoorlijk wat geld.

De renners die in de Tour de France een bijrol speelden, zouden goed zijn voor een startprijs van 2.500 tot 3.000 euro. Wie wereldkampioen Peter Sagan of Tourwinnaar Chris Froome aan de start wil, moet daar tot 60.000 euro voor betalen.

Een aantal criteriums vragen inkomgeld op het parcours. Andere organisatoren kiezen voor een gratis verhaal. Ze moeten uit de kosten raken via sponsoring, steun van de gemeente, en de opbrengst van horeca en verhuur van commerciële standen.

De meeste van de zestien Belgische deelnemers aan de Ronde van Frankrijk kwamen vaak in beeld. Een etappezege of een trui zat er niet in. Ze zullen in de na Tourcriteriums dus met wat minder startgeld vrede moeten nemen. Al zijn een aantal van die renners natuurlijk ook de grote publiekslokkers.

 

Reacties

reacties