Tim Wellens met super leuk gevoel naar Sint-Truiden

Tim Wellens Lotto Soudal
Velofans.be | TB
Na de Tour de France keerde Tim Wellens terug naar Monaco. In de aanloop naar de Binck Bank-Tour komt hij op maandag 31 juli in actie in zijn geboortestad Sint-Truiden. De 26-jarige renner van Lotto-Soudal kijkt hongerig uit naar de derde editie van de Grote Prijs Tim Wellens.
“Ik heb na de Tour veel achter de brommer getraind, om in het ritme te blijven”, vertelt Tim Wellens aan Velofans.be. “De benen voelen goed, maar er is natuurlijk een groot verschil tussen trainen en een wedstrijd. Na de Clasica San Sebastian en de GP Wellens volgt de Binck Bank Tour.”
“Aan de vorige twee edities van de GP Wellens bewaar ik niets dan goede herinneringen. We hadden geluk met het weer. Hopelijk is dat nu ook weer het geval, zodat het publiek voluit van de koers kan genieten.”
“Als Truienaar vijftien keer over de Grote Markt rijden, in eigen streek, dat geeft een super leuk gevoel”, merkt Tim op. “Het is een grote eer om je eigen grote prijs te kunnen rijden. Het feit dat iedereen in het publiek je naam roept, bezorgt een onbeschrijfelijk gevoel. De steun die ik er krijg is indrukwekkend.”
“Welke ploegmaten mee aan de start komen? We rijden een dubbel programma, met Londen en San Sebastian. Jasper Stuyven zal er al zeker bij zijn in Sint-Truiden. Ik zie de GP Wellens als een leuke tussendoor. Het valt goed in mijn voorbereiding op de volgende koersen. San Sebastian gaat nog een beetje in de benen zitten, maar dat zal er na een paar rondjes wel uit zijn.”
“Ik kijk niet alleen uit naar de koers in mijn geboortestad. Ik ben niet meer zo vaak in België, dus elke keer staat er een familiefeestje op de agenda. Ik kom zondag aan, train maandagmorgen nog eens op bekende wegen in Haspengouw, rij ‘s avonds de GP Wellens, en dinsdagmorgen vlieg ik terug naar Zuid-Frankrijk.”

Reacties

reacties