Moordende beklimming Los Machucos in Vuelta (VIDEO)

Machuros Vuelta

De Vuelta 2017 wordt geen race voor watjes. Er staan vijf aankomsten in de bergen op de agenda. En daar hoort etappe 17 dan nog niet bij. De beklimming van Los Machucos, dat belooft een veldslag te worden.

Een stuk bergop van negen kilometer. Loodzware kilometers, met stijgingspercentages van 17 en zelfs 28%. Een aantal stukken zijn zo steil dat de wegenmakers er beton gebruikten in plaats van asfalt.

Dat zorgt voor praktische problemen, want de volgwagens kunnen de renners in die zones niet bijstaan voor mechanische pech. Ze moeten een stukje omrijden.

“Er zitten enkele vlakke stukken in deze beklimming, maar die zijn te kort om goed te kunnen recupereren van de hellingen”, blikt Oscar Freire vooruit in de Spaanse sportkrant AS.

Fabio Aru heeft al aangegeven dat hij voluit voor de rode trui gaat strijden in de Vuelta. Astana brengt ook Lopez, Sanchez en Bilbao aan de start.

“Los Machucos vraagt 100% concentratie aan de renners”, laat de organisatie weten. “Op deze weg zijn al vele ego’s gesneuveld. Je moet al een goede geoefende renner zijn om deze uitdaging aan te kunnen gaan.”

Bekijk na de Tweet van de Vuelta ook enkele filmpjes van de klim van Los Machuros!Reacties

reacties

Tags from the story
,