Belgisch kampioen Naesen krijgt hulp van Gallopin

Augustus is de maand van de transfers in de top van het wielrennen. Bij Lotto-Soudal moeten ze volgend jaar verder zonder Tony Gallopin.

De Franse renner trekt naar AG2R La Mondiale, na avonturen bij Auber, Cofidis, Radioshack en vier jaar bij Lotto-Soudal. Hij won in 2017 een etappe in de Tour de France en boekte vele ereplaatsen in eendagswedstrijden, zoals de Clsica San Sebastian.

“Ik heb heel veel mooie momenten meegemaakt en daar ben ik het team dankbaar voor”, stelt Tony Gallopin. “Mijn keuze voor AG2R komt op basis van het sportieve luik dat ze voor ogen hebben. Ik krijg een gevarieerde rol toebedeeld.”

“Enerzijds kan ik een grote rol spelen in de Klassiekers, en kan ik Olivier Naesen hopelijk helpen een grote prijs te winnen. Aan de andere kant krijg ik ook mijn eigen kansen in ronden van een week, zoals Parijs-Nice. Daarnaast heb ik bewezen eendaagse koersen goed aan te kunnen en hoop ik daarbij zeges te halen in het shirt van AG2R.”

 

Reacties

reacties