Contador kondigt afscheid aan (VIDEO)

Alberto Contador afscheid video boodschap
Instagram

Alberto Contador neemt na de Vuelta a España afscheid als profrenner. De renner van Trek-Segafredo laat dat weten in een videoboodschap op Instagram.

“Het is een beslissing waar ik lang over nagedacht heb. Ik denk dat er geen betere plek is om afscheid te nemen dan in eigen land. Ik ben ervan overtuigd dat het drie prachtige weken gaan worden”, stelt de 34-jarige Spanjaard.

El Pistolero won op zijn 25ste de drie grote rondes, waarmee hij de prestaties van Felice Gimondi en Bernard Hinault evenaarde. Eddy Merckx en Jacques Anquetil wonnen de Tour de France, Giro én Vuelta eveneens, maar ze bereikten die mijlpaal op latere leeftijd. Contador is, na Hinault, slechts de tweede renner in de geschiedenis die de drie grote rondes twee keer wist te winnen.

In de Ronde van Frankrijk 2017 eindigde hij als negende in het algemeen klassement. Een etappezege – de vorige dateerde al van 2009! – zat er enkele keren bijna in. Hij reed bij Once, Liberty Seguros, Astana, Discovery Channel, Saxo, Tinkoff en sinds 2017 bij Trek-Segafredo.

Reacties

reacties

Tags from the story
,