Rik Verbrugghe wordt ploegleider

Verbrugghe ploegleider Bahrein Merida

In de Tour de France was hij commentator voor een Franstalige zender, Rik Verbrugghe gaat binnenkort terug aan de slag als ploegleider.

De voormalige renner zat bij Quick Step in de volgwagen in 2009 en 2010. Na een avontuur bij het opleidingsteam van BMC was hij in 2014 sportief manager van het Zwitserse IAM. De 43-jarige schoonbroer van Greg Avermaet gaat volgend seizoen aan de slag als sportbestuurder van Bahrein-Merida.

Voorlopig maken er geen Belgische renners deel uit van die ploeg. Verbrugghe zal er ook het sportieve management voor zijn rekening nemen. Met Vincenzo Nibali en Sonny Colbrelli beschikt hij al over enkele grote namen.

Verbrugghe volgt Brent Michael Copeland op.

Reacties

reacties

Tags from the story
,