Timothy Stevens rijdt zich in de kijker

Timothy Stevens
Velofans.be | TB

Na dit seizoen verdwijnt Sauzen Pauwels-Vastgoedservice uit het peleton. Geen prettig nieuws voor de renners en medewerkers. Timothy Stevens is nog op zoek naar een nieuwe ploeg.

De 28-jarige Truienaar blijft zich alvast in de kijker rijden. In de Grote Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré reed hij als eerste over de meet. Zijn zesde overwinning al dit seizoen. Stevens won ook de Arnao Wallaard Memorial.

De sprinter vloog er van bij het begin hard in, samen met Jordi Van Dingen, die als tweede finishte in Retie. “In de grote ronde maakte de voortdurend draaiende wind het echter heel lastig om te koersen. Samen met Jordi heb ik een aantal keer geprobeerd, maar we kregen onvoldoende steun en konden geen grote kloof slaan”, blikt Timothy Stevens terug op zijn knappe overwinning.

In de lokale rondes kreeg hij in een tweede ontsnappingspoging Stijn De Bock en Julian Mertens mee. Even later werd dat groepje uitgebreid met onder meer Jordi Van Dingen. Toen er nog een tiental renners bijkwamen, trok Stevens alleen in de aanval. Met succes. “Normaal win ik in de sprint, dan is het ook leuk om eens solo over de meet te rijden.”

Een extra troef in de zoektocht naar een nieuwe ploeg, voor de Belgisch kampioen ploegensprint 2007, met Stijn Steels en Frederique Robert.

Reacties

reacties

Tags from the story
,