Wout Van Aert: “Eerste zege in aantocht”

Velofans.be | TB

Er stond in de eerste veldritten geen maat op Mathieu van der Poel. Wout Van Aert wist zelfs niet in zijn schaduw te blijven. Maar de ‘oude’ Van Aert is aantocht.

De derde plaats in de DVV Verzekeringen Trofee in Ronse zorgt voor extra vertrouwen. “Ik denk dat ik echt heel goed was. Mathieu en ik hebben elkaar regelmatig bestookt met aanvallen, maar we konden elkaar niet lossen. Zoals het nu vordert, zit die overwinning er wel aan te komen.”

Van der Poel en Van Aert waren te veel met hun onderlinge strijd bezig en Lars van der Haar greep voluit zijn kans. “Op het moment dat Lars aanviel, had ik wel de benen om mee te springen”, merkt Van Aert op. “Maar het was volgens mij niet echt mijn verantwoordelijkheid om het gat te dichten. Zeker gezien het feit dat Mathieu zowat elke cross heeft gewonnen.”

“Mathieu reageerde vervolgens niet en daardoor twijfelden we iets te lang. Lars was toen al gaan vliegen. Als ik de kloof had gedicht en Mathieu had meegenomen, dan had ik de rode loper voor hem uitgerold.”

Op naar de volgende afspraak!

Reacties

reacties