Fabio Aru kiest voor VAE Emirates

Fabio Aru VAE Emirates
Velofans.be | TB

Fabio Aru heeft een contract voor drie jaar getekend bij VAE Emirates. De 27-jarige Italiaanse kampioen komt over van Astana. Hij is nog maar aan zijn tweede profploeg toe.

Aru belandde in 2012 bij Astana en brak twee jaar later door als ronderenner, met een derde plaats in de Giro d’Italia (3e) en de Vuelta a España (5e). In beide grote rondes wist hij respectievelijk ook één en twee etappes te winnen. Een jaar later wist hij de Kazachse formatie een grote ronde te bezorgen met eindwinst in de Vuelta.

De afgelopen twee seizoenen kwam hij niet in de buurt van een nieuwe eindzege in een drieweekse rittenkoers. Vorig jaar kenmerkte zich door mindere resultaten, terwijl hij de Giro van dit jaar aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een knieblessure. Hij wist revanche te nemen in de Ronde van Frankrijk, door op La Planche des Belles Filles een prestigieuze ritzege te boeken en als vijfde te eindigen in de eindrangschikking.

De aanvalslustige klimmer moet UAE Emirates de komende jaren eveneens succes bezorgen. Teammanager Carlo Saronni is om verschillende redenen in zijn nopjes met de aankoop. “Fabio is naast een fantastische renner ook iemand die voor spektakel zorgt. Hij is geliefd bij de fans vanwege zijn manier van rijden. Naast het rijden van resultaten is het ook iemand die de ploeg op een positieve manier kan vertegenwoordigen.”

Reacties

reacties

Tags from the story
,