Renner geeft zijn mama de schuld voor doping

Michael Bresciani werkte in het Italiaanse kampioenschap zijn eerste wedstrijd in de oufit van Bardini-CSF af. Hij haalde het einde niet en liep tegen de dopinglamp!

De 22-jarige Italiaan had sporen van Lasix in zijn urine. Dat is een vochtafdrijver die op de lijst van verboden middelen staat. Michael Bresciani schreeuwt zijn onschuld uit. Hij wijst naar zijn moeder, die Lasix als geneesmiddel zou nemen. Bij het in stukjes breken van een pilletje zouden er stukjes in zijn eten beland zijn.

Toeval of niet, Bresciani is al de derde renner van de ProContinentale ploeg Bardiani-CSF die in enkele maanden betrapt werd op doping.

Lasix bijsluiter

“De werkzame stof in Lasiletten is furosemide. Furosemide is sinds 1964 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknamen Lasiletten en Lasix en het merkloze Furosemide. Het is te verkrijgen in tabletten, in capsules met vertraagde afgifte, in injecties en in infusen”, staat op de bijsluiter van het geneesmiddel. “Furosemide voert overtollig vocht snel af en verlaagt de bloeddruk. Artsen schrijven het voor bij hoge bloeddruk, oedeem en hartfalen.

Reacties

reacties

Tags from the story
,