Rob Peeters neemt in februari afscheid van het veldrijden

Rob Peeters Pauwels
Velofans.be | PO

“Ik heb dus besloten te stoppen met koersen eind februari. Het is een beslissing waar ik al langer over denk en heb er ook vrede mee”, met die boodschap kondigt Rob Peeters zijn afscheid aan.

De 32-jarige van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice stak in de voorbereiding een extra tijdje bij, om dit seizoen mee te kunnen strijden voor de podiumplaatsen. De evolutie van het veldrijden – meer technisch en minder vermogen – speelt de neef van Wilfried Peeters echter parten. “Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn te rap”, stelt hij. Dus houdt Rob Peeters er na dit veldritseizoen mee op.

Rob Peeters begon net als Niels Albert met BMX’en. Vier jaar later (2004) maakte hij de overstap naar het veldrijden, en in 2007/2008 kreeg hij een plaats in het profcircuit.

In 2013 won hij de cyclocross in Surhuisterveen. Vorig jaar ging hij in China winnen.  Zijn beste prestatie is een zilveren medaille op het WK veldrijden 2012 in Koksijde. Rob Peeters stond twee keer op het podium op een Belgisch Kampioenschap (2012 en 2014).

Rob Peeters veldrijden
Velofans.be | FD

 

Reacties

reacties

Tags from the story
, ,