Vuelta start terug met individuele tijdrit

Vuelta

Het volledige parcours van de Vuelta 2018 wordt in januari bekendgemaakt. De organisatie pakte al met wat leuk nieuwtjes uit.

Geen ploegentijdrit meer op de eerste dag. De volgende editie van de Ronde van Spanje begint op 25 augustus 2018 bij het museum Centre Pompidou Malaga met een individuele tijdrit. Die openingsrit zal tien kilometer langer zijn.

De tweede en derde etappe worden ook in de provincie Malaga afgewerkt. Koersdirecteur Javier Guillén verklapte aan het Spaanse AS dat acht tot tien aankomsten bergop zijn.

Chris Froome won in 2017 en was daarmee de eerste Britse winnaar van de Vuelta. Hij won ook de Tour de France 2017. Froome stak in de Vuelta ook de puntentrui op zak. Davide Villella won de bergprijs. De afscheidnemende Alberto Contador mocht de prijs voor strijdlustigste renner in ontvangst nemen. Astana Pro Team won het ploegenklassement.

Reacties

reacties

Tags from the story
, ,