Scheldeprijs ruilt Antwerpen voor Terneuzen

Velofans.be | FD

Geen start in Antwerpen voor de Scheldeprijs 2018. Organisator Flanders Classics kiest voor het Zeeuwse Terneuzen als startplaats. Met als doel de koers aantrekkelijker te maken.

Wie de erelijst van de Scheldeprijs bekijkt, merkt snel op dat er vaak sprinters op het podium staan: 5x Marcel Kittel, Tom Boonen, Mark Cavendish, Alexander Kristoff. Met de aanpassing van het parcours, van Terneuzen naar Schoten, zal de wind een grote rol spelen. Een typische waaierkoers, tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

“De passage door het winderige Zeeland zou een absolute meerwaarde betekenen voor de Scheldeprijs. De tweede rit in de Tour van 2015 heeft bewezen dat waaiervorming bijdraagt aan de spektakelwaarde van een doortocht in Zeeland”, laat organisator Flanders Classics weten.

De velofans die de start willen bijwonen, moeten dus wel de grens oversteken. Na de start zullen de renners direct door de Westerscheldetunnel richting Middelburg fietsen. Daarna rijden ze via Noord-Beveland, Goes, Reimerswaal naar Hoogerheide. De laatste vijftig kilometer bestaat uit plaatselijke omlopen in finishplaats Schoten. De 106e editie van de Scheldeprijs wordt op woensdag 4 april gereden.

De reacties over de vernieuwde Scheldeprijs – de oudste wielerklassieker van België – zijn over het algemeen lovend.

“Een mooier scenario kun je niet bedenken”, vertelt Jack Begijn, wethouder van Economie, Sport en Toerisme in Terneuzen, aan omroep Zeeland. “Dit lijkt wel een godsgeschenk.” De gemeente Terneuzen en de provincie Zeeland hebben beiden vijfentwintig duizend euro betaald om de komst van de Scheldeprijs mogelijk te maken.

Reacties

reacties