Wout Poels kijkt uit naar Luik-Bastenaken-Luik

Wout Poels
Velofans.be | FD

Zesde in de Vuelta, ritwinnaar en een podiumplaats in de Ronde van Polen, Wout Poels toonde zich in 2017. Maar de 30-jarige Nederlander is toch niet helemaal tevreden.

Zijn seizoen begon met de Volta a la Comunitat Valencia en de Ruta del Sol. Het zag er prima uit, tot er knieproblemen de kop opstaken. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2016 miste onder meer die klassieker. Dat deed pijn.

“Ik loop normaal altijd goedgezind rond, maar in die periode was dat duidelijk minder”, blikt Wout Poels terug op de website van Team Sky. “Het was heel frustrerend niet te kunnen starten in Luik-Bastenaken-Luik. Ik miste bovendien de kans om er het nummer één te mogen dragen. Dat was best cool geweest.”

Na die knieperikelen vocht Poels sterk terug. Zowel in de Ronde van Polen als in de Vuelta liep het prima. Chris Froome won de Vuelta en Poels eindigde als zesde.

Enorme teleurstelling

“Ik was heel blij dat ik de kans kreeg als back-up voor onze kopman. Ik knapte mijn werk op voor Froomey, maar ik mocht ook mijn eigen ding doen. Het was soms best lastig om de juiste balans te vinden, maar Chris bleef wel altijd prioriteit nummer een.”

Daarna volgde de Tour de France, zonder Wout Poels. “Wout heeft na zijn overbelasting keihard gewerkt om terug te keren, maar momenteel zit hij niet op het niveau van 2015 en 2016”, klonk het verdict van de ploegleiding. Froome onthield zich bij de stemming.

“Het was een enorme teleurstelling dat ik niet met Froome zijn derde overwinning in Tour de France kon vieren”, merkt Poels op. “Anderzijds was het toch nog speciaal om deel uit te maken van zijn Touroverwinning”

De 102e editie van Luik-Bastenaken-Luik wordt verreden op zondag 22 april. Wedden dat Wout Poels ‘La Doyenne’ in vette letters aangeduid heeft op zijn kalender voor zijn het nieuwe wielersezioen!

Reacties

reacties