Knap gezien! Een op/invouwbare fietshelm

Closca fietshelm

Fietshelmen dragen bij tot meer veiligheid op de fiets. Maar er duiken meerdere stoorzenders op: doorgaans lelijk, onhandig en nemen vooral te veel plaats in wanneer ze niet op je hoofd staan. Het Spaanse Closca pakt met een slim en esthetisch design uit. Lang leve de fietshelm!

Onderaan artikel meer foto’s!

De closca bestaat uit drie ‘gordels’ uit polycarbonaat met verschillende diameter die netjes in elkaar schuiven tot een wegbergdikte van slechts enkele centimeters. In uitgevouwen toestand houdt de Closca zijn vorm waardoor hij de nodige veiligheid biedt: de helm voldoet aan zowel de Europese als Amerikaanse veiligheidsvoorschriften, zelfs met zijn pluimgewicht (250 – 290 g, zonder visor en afhankelijk van de maat).

Als de fietshelm dan toch een noodzakelijk kwaad wordt,
laat het dan op z’n minst een fraai kwaad zijn

Naast en veilig, is de Closca ook een esthetisch verantwoord alternatief voor de vaak gedrochtelijke en megalomane hoofddeksels die in de stad rondtoeren. Als de fietshelm dan stilaan toch een noodzakelijk kwaad wordt, laat het dan op z’n minst een fraai kwaad zijn. Met verwisselbare zonnekleppen in zes verschillende, hippe kleuren en een winterse ‘oorwarmer’ in twee kleuren maak je de Closca in een handomdraai assorti met je outfit du jour!

Deze trendy en veilige fietshelm kost 120 euro, inclusief grijze visor. De Nordic Closca, met verwijderbare oorwarmer, kost 145 euro.

Technische informatie:

  • Materiaal buitenkant: polycarbonaat
  • Materiaal binnenkant: geëxpandeerd polystreen
  • Maten en gewichten: S (Ø 51,5 – 55 cm ) – 315 g (incl. visor) / M (Ø 55 – 58,5 cm) – 330 g (incl. visor) / L (Ø 58,5 – 62 cm) – 360 g (incl. visor)
  • Dikte (opgevouwen / open): S 67 / 119 mm / M 69 / 121 mm / L 71 /123 mm

Reacties

reacties

Tags from the story
, ,