“Als de UCI Froome niet schorst, is het hek echt van de dam”

Chris Froome Sky
Velofans.be | TB

Ruim een maand geleden kwam een positieve test op Salbutamol van Chris Froome in de Ronde van Frankrijk aan het licht. Ex-profrenner Michael Boogerd vraagt zich af waarom het wachten blijft op verder nieuws.

Volgens Chris Froome is er niets aan de hand, meerdere renners vinden dat de UCI moet optreden. “Froome verdient een schorsing, tenzij hij met een duidelijke verklaring komt, maar volgens mij is die er simpelweg niet”,stelt Michael Boogerd, ploegleider van Roompot-Nederlandse Loterij bij NUsport. “Als de UCI Froome niet schorst, is het hek echt van de dam. Dan is dat eens te meer een bevestiging dat Sky gewoon kan doen en laten wat het wil. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Boogerd won twee ritten in die Tour de France en vindt het vreemd dat Alessandro Petacchi en Diego Ulissi wel een (voorlopige) straf kregen voor een positieve test op Salbutamol. De UCI werkt met twee maten en twee gewichten.

“We hebben het hier over de viervoudig winnaar van de Tour de France en de kopman van Sky. Dat is het grote probleem”, aldus Boogerd. “Ik vind dat er heel snel duidelijkheid moet komen in de zaak van Froome.”

Reacties

reacties