Velofan in de kijker: Stefan Luttikhuis

De koers is van iedereen, zo klinkt de leuze bij Velofans.be. Dus zetten we met de regelmaat van de klok ook een liefhebber van de fiets in het zonnetje. Maak kennis met de wielerpassie van Stefan Luttikhuis.

Deze 28-jarige Nederlander woont in Oosterhout in de provincie Noord-Brabant. “Fietsen betekent voor mij heel veel! Het is pure ontspanning, terwijl je jezelf ook flink pijn kan doen op de fiets als je bij wil blijven”, vertelt Stefan aan Velofans.be. “Ik probeer al het wielrennen van de profs op de voet te volgen, van de wegraces tot de cyclocross. Ik vind het allebei schitterend om te zien!”

Maar het blijft niet bij kijken. “ Ik probeer drie keer in de week te trainen, en op zondag rijden we met de tourclub ‘wtc Klein Verzet Oosterhout‘ verschillende schitterende routes door het Brabantse landschap. Om daarna met een lekker biertje te eindigen in ons stamcafé ‘t Zonneke.”

“Het wielervirus heb ik overgenomen van mijn vader. Die fietst al ruim 20 jaar! Ik leg jaarlijks zo’n 6.000 kilometers af. Mijn mooiste toers die ik heb gereden zijn er wel een aantal, maar de mooiste is toch de Ronde van Vlaanderen! Het is schitterend om te zien hoe ze in België met het wielrennen omgaan.”

De Stelvio en de Mortirolo

“In juni 2017 heb ik de Mont Ventoux (zie foto’s hieronder) beklommen, langs de drie routes op één dag. Wát een ervaring was dat, maar wel ontzettend zwaar natuurlijk”, merkt Stefan Luttikhuis met pretoogjes op. “Dit jaar heb ik als grote doel om bijna alle voorjaarsklassiekers te fietsen! Dit jaar staat de Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik voor mij op het programma.”

“Ik fiets zelf op een Colnago Carbon fiets, die bolt heerlijk en ligt lekker op de weg. Met onze club hebben we kleding van Bioracer, die tenues zitten prima. Mijn schoenen zijn van het merk Sidi. Puur om het feit dat die gewoon heerlijk zitten!”

“Welke tour ik nog graag zou willen rijden? Dat zijn er nog meer dan genoeg (lacht). Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor de Stelvio en de Mortirolo. Dat zijn twee legendarische cols in Italië en in het land waar ik graag fiets.”

Reacties

reacties