Sven Nys: “De meest complete zal winnen”

Wie trekt aan het langste touw op het WK veldrijden in Valkenburg? Mathieu van der Poel moet vooral uitkijken voor Wout van Aert. Toon Aerts, Laurens Sweeck en Lars van der Haar gelden als outsiders.

“Op de Cauberg kan je niet meteen de nadruk leggen op één bepaald facet van het veldrijden”, stelt Sven Nys in De Week. “Het is een parcours dat gemaakt is voor een complete crosser. De meest complete zal winnen.”

“Natuurlijk hoopt iedereen op een spannende strijd. De grootste kans bestaat er echter in dat Mathieu van der Poel heel snel opent en dat het – zeker op dat parcours – wel mogelijk is om voorop te blijven.”

De regenval maakte het parcours nog een stuk zwaarder. Dat zorgt voor lastige loopstroken. “Zwaar als het sowieso zijn”, merkt de voormalige wereldkampioen op. “Het is op de flanken van de Cauberg. Ik ben ervan overtuigd dat het wel een heel eerlijk parcours is waar de sterkste altijd zal winnen. Tenzij die op een cruciaal moment met pech af te rekenen krijgt natuurlijk.”

Reacties

reacties