Greg Van Avermaet met deze ploegmaten aan de start

Van Avermaet Greg BMC
Velofans.be | TB

In de Tour of Oman liet Greg Van Avermaet zien dat hij scherp staat. Een derde keer op rij de Omloop Het Nieuwsblad winnen, de kopman van BMC gaat daar voluit voor strijden. Hij start ook in Brussel-Kuurne-Brussel. Zijn ploegmaten zijn bekend.

Van Avermaet (32) zou de eerste renner zijn die deze klassieker – vroeger gekend als Omloop Het Volk – drie keer op rij weet te winnen. Jempy Drucker, Stefan Küng, Jürgen Roelandts, Michael Schär, Nathan Van Hooydonck en Francisco Ventoso komen ook de start.

“Greg liet in de Tour of Oman al zijn goede vorm zien, en hij is gemotiveerd om voor een derde keer de Omloop te winnen”, blikt ploegleider Valerio Piva vooruit. “Hij kan rekenen op een sterke en ervaren ploeg. Met Jürgen Roelandts hebben we nog een renner in onze rangen die al in goede doen is. Jürgen krijgt dan ook een beschermde status.”

Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad ziet er een tikje anders uit. Valerio Piva stelt dat Greg Van Avermaet daar voordeel bij kan hebben. “De finale is een stuk zwaarder, wat in zijn kaart kan spelen. Ik denk dat het laatste uur nu een stuk selectiever is met zowel de Muur als de Bosberg. Dat zal voor meer aanvallen zorgen.”

Een dag later is het Brussel-Kuurne-Brussel. Met opnieuw Greg Van Avermaet als kopman. Klaas Lodewijck is dan ploegleider, die Jürgen Roelandts en Alberto Bettiol achter de hand houdt als potentiële kanshebbers. BMC brengt ook Jempy Drucker, Tom Bohli, Loïc Vliegen en Franciso Ventoso aan de start.

“Brussel-Kuurne-Brussel is meer een koers voor de sprinters, maar Greg Van Avermaet heeft er in het verleden al goed gepresteerd, en in de vorige twee edities wisten er groepjes vooraan te blijven”, stelt Klaas Lodewyck.

Van Avermaet kijkt vol verwachting naar die twee koersen uit. “De voorbereiding is perfect verlopen. Ik zit al goed in vorm en hoop in beide wedstrijden mee te doen om de prijzen. Met die de parcourswijziging oogt de finale van de Omloop zwaarder, maar ik hou daar wel van. Het is altijd goed om de Muur en de Bosberg terug te zien in een klassieker.”

Reacties

reacties