Nieuwe kasseistrook voor Parijs-Roubaix

Op 8 april krijgen de renners 257 kilometer voorgeschoteld in Parijs-Roubaix. Daar horen 29 kasseistroken bij, die goed zijn voor 54,5 kilometers. Het parcours wijzigt licht.

Deze editie start in Compiègne, op 80 km van de Franse hoofdstad Parijs. Na 100 kilometer krijgen de renners de eerste kasseistrook te verwerken. In Cambrésis doet het peleton een nieuwe sector aan, goed voor 1,5 km aan kasseien. Saint-Python is er terug bij.

Het Bos van Arenberg, Mons-en-Pévèle en de Carrefour de l’Arbre zullen weer een vooraanstaande rol spelen in deze 116e editie van de Helleklassieker in Noord-Frankrijk.

Bij de deelnemers ook Philippe Gilbert. Hij verschijnt pas voor de tweede keer aan de start van Parijs-Roubaix en maakt van deze klassieker een belangrijk doelwit. Wout van Aert, wereldkampioen veldrijden, is er ook bij. Zijn team kreeg een wildcard.

 

Reacties

reacties