Transfer op komst voor Wout van Aert?

Wout Van Aert
Velofans.be | TB

Opnieuw wereldkampioen in het veldrijden. Wout van Aert toont zich echter ook opnieuw op de weg. Na zijn goede prestatie in de Omloop Het Nieuwsblad volgde een derde plaats in de Strade Bianchi. Dat wekt belangstelling van WorldTour-ploegen!

Zijn manager Jef Van den Bosch laat weten dat meerdere ploegen contact gezocht hebben. “De interesse is concreet en, zeer opvallend, hoofdzakelijk internationaal. En dat is best nieuw en een rechtstreeks gevolg van wat hij in Italië liet zien”, stelt Van den Bosch in Het Laatste Nieuws. De 23-jarige renner ligt nog tot eind 2019 onder contract bij Veranda’s Willems-Crelan, een ProContinentale ploeg. Van Aert mocht aan Strade Bianchi deelnemen dankzij een wildcard. Zijn ploeg verzilverde die ook voor Parijs-Roubaix.

“Voorlopig laten we de interesse op ons afkomen. Uiteraard houd ik Wout op de hoogte. Het stimuleert hem alleen maar om hard te blijven werken”, kijkt zijn zaakwaarnemer de kat uit de boom. “Hij heeft in de toekomst een team nodig dat aan hetzelfde tempo mee evolueert.”

“Wout Van Aert is een van die zeldzame renners die heel snel stappen zet en daar zal zijn ploeg in mee moeten gaan. Essentieel is dat hij in de allerbeste omstandigheden kan presteren én – nog belangrijker – dat hij zelf kan beslissen hoe lang en in welke mate hij het veld en de weg combineert.”

 

Reacties

reacties