Tom Boonen haalt uit naar Peter Sagan

Sagan Peter WK 2017 Bergen in Noorwegen
Velofans.be | TB

Peter Sagan bolde dit seizoen nog maar twee keer als winnaar over de finish. De wereldkampioen had het na de Ronde van Vlaanderen over een gebrek aan samenwerking in het peleton, waardoor Quick-Step Floors zege na zege kunnen behalen. Tom Boonen reageert.

De kopman van BORA-Hansgrohe krijgt kritiek te slikken. Een rit in de  Tour Down Under en Gent-Wevelgem, dat is te weinig voor een renner van zijn kaliber. De Slovaak was zesde in Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. Eigen schuld of het peleton?

“Ik stel mij vragen bij de mentaliteit en tactiek van anderen. Er is geen samenwerking om tegen het Quick Step-blok te knokken” hangt Peter Sagan aan de klaagmuur. “Ze rijden tegen mij en willen niet samenwerken, zo kan Quick Step doen wat het wil.”

“Niet memmen”

“Een gebrek aan samenwerking? Hij zit altijd in het wiel”, reageert Tom Boonen in Extra Time Koers. “Ik vind dat Sagan echt niet moet beginnen zagen over een gebrek aan samenwerking. Hij is degene die altijd begint te slepen. Hij kijkt de kat uit de boom, dan komt hij één keer naar voren en begint hij met zijn handje te zwaaien. Dan moet je je mond houden.”

“Dat hij precies mijn maat niet is? Jawel, ik kom daar goed mee overeen. Maar je moet zoiets niet zeggen als je zelf probeert de kantjes eraf te rijden. Hij probeert zelf ook altijd te profiteren van het werk van andere ploegen. Daar is niets verkeerds aan, maar dan moet je achteraf ook niet memmen: ‘ze draaien niet rond met mij’.”

Peter Sagan trekt met deze ploegmaten naar Parijs-Roubaix. De inzet is groot…

 

Reacties

reacties