Philippe Gilbert opnieuw aan het feest in Amstel Gold Race?

Velofans.be | FD

Quick-Step Floors is bezig aan een schitterend voorseizoen. In de Amstel Gold Race verschijnen Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe als kopmannen aan de start.

Maar er is natuurlijk ook Niki Terpstra, die zich in eigen land graag in de kijker wil rijden. Terpstra stak al de Ronde van Vlaanderen op zak. Ploegleider Wilfried Peeters rekent ook op Pieter Serry, Bob Jungels, Davide Martinelli en Enric Mas. Serry werd woensdag nog vierde in de Brabantse Pijl.

“We starten met een sterke selectie, omdat we hopen dat we erbij zitten als de wedstrijd beslist wordt. En misschien kunnen we het succes van vorig jaar herhalen”, blikt Peeters vooruit op de ploegsite.

Het parcours van de Amstel Gold Race is wat gewijzigd. Peeters verwacht een andere koers. “Dat kan in het voordeel zijn van de vluchters. Vooraan blijven zal belangrijk zijn omdat het lastig is een achtervolging te organiseren. Het zijn echter niet de wedstrijd of het parcours, maar de renners die het verschil maken. Amstel is een van die koersen waarbij je altijd bij de les moet zijn en er veel gevechten zullen plaatsvinden om posities in te nemen.”

Reacties

reacties