Jelle Vandendert toont zich opnieuw

Jelle Vanendert
Foto TB | www.velofans.be

In 2014 eindigde hij als tweede in de Amstel Gold Race, als zesde in de Waalse Pijl en elfde in Luik-Bastenaken-Luik. Jelle Vanendert reed zich dit jaar opnieuw in de kijker in die koersen.

Tiende in de Amstel Gold Race, derde in de Waalse Pijl en nu een elfde plaats in Luik-Bastenaken-Luik. De 33-jarige renner uit Hamont-Achel kwam terug meer in beeld in de heuvelklassiekers.

Tim Wellens was de kopman, maar de Truienaar liet tijdens de koers aan zijn ploegmaten weten dat ze de kaart van Jelle Vanendert moesten trekken. “Tim had gezegd dat hij iets minder was dan ik. We hebben besloten het allebei te proberen door aan te vallen”, stelt Vanendert tegenover Sporza. Opvallend: bij een aanval van Wellens was zijn ploegmaat die het gat dichtreed.

“Toen Tim aanviel kreeg hij Valverde en Alaphilippe mee, en doordat hij had aangegeven zich minder goed te voelen, vond ik het een te goede groep om weg te laten rijden.”

Even later ging Vanendert zelf in de aanval, op zoek naar koploper en latere winnaar Bob Jungels. “Het was alles of niets. Ik was alleen maar bezig met hem inhalen, want ik wilde heel graag winnen. Ik had kunnen rijden voor een tweede plaats, maar daar was het me niet om te doen.”

Jelle Vanendert slaagde niet in dat opzet en bolde als elfde over de meet. Tim Wellens was zestiende. Vanendert is best tevreden met zijn persoonlijke resultaat.

“Kijk maar naar de vorige edities, een tiende plaats is mijn beste resultaat volgens mij. Deze aankomst ligt mij niet.” Dat klopt. Vanendert deed elf keer mee aan Luik-Bastenaken-Luik en was in 2012 tiende.

Reacties

reacties