Nieuw! Toertocht Ronde van Limburg Cycling Tour

Op zondag 10 juni wordt 67e editie van de Ronde van Limburg voor profrenners gereden. De dag ervoor staat de gloednieuwe ‘Ronde van Limburg Cycling Tour’ voor wielertoeristen op de agenda. Een nieuwe toertocht in een schitterende omgeving.

De deelnemers leggen bovendien de belangrijkste en mooiste delen van het parcours af dat de profrenners voorgeschoteld krijgen. “Je kan kiezen uit een afstand van 90 of 125 km“, stelt Geert Smets van organisator SMB. “Afhankelijk van de gekozen afstand passeert het parcours onder meer over de Slingerberg van Kanne, door het kasteel van Alden Biesen in Bilzen, over de kasseistroken van Mettekoven, Manshoven, Op de Kriezel, de Oude weg naar Heks, over de Burchtheuvel en Kleine Veldsteeg in Borgloon, om uiteindelijk aan een aanvaardbare gemiddelde snelheid aan te komen in Zutendaal.” Er is ook een familietocht voorzien van 25 km, voor jong en oud, om en rond de groene omgeving van Zutendaal.

De deelnemers kunnen douchen bij Landal Mooi Zutendaal, om daarna in het gezellige parkrestaurant met terras van een heerlijk pastabuffet en een drankje na te genieten. Keuze uit verschillende koolhydraatrijke pasta’s en lekkere sauzen met alles er op en er aan voor slechts 10 euro! Daarbij nog een passend drankje. Aan het parkrestaurant is er een bewaakte fietsenstalling voorzien.

Weekendje Landal Mooi Zutendaal

“Zowel de familietocht als de Ronde van Limburg Cycling Tour starten bij Landal Mooi Zutendaal, net als de aankomst”, merkt Geert Smets op. Vanaf 9 uur kan je deelnemen aan de familietocht van 25 km. De deelnemers van de 90 en 125 km kunnen vanaf 8 uur starten. Het finishpunt blijft open tot 17 uur.

Handig! Een ontspannen verblijf koppelen aan deze sportieve ronde. Dat kan! Op Landal Mooi Zutendaal verblijf je in een knus chalet of luxe (wellness) villa. Dan is de uitstap naar de Geberit Ronde van Limburg wielerwedstrijd snel gemaakt!

Landal Mooi Zutendaal ligt naast het Nationaal Park Hoge Kempen, midden in de bossen, en beschikt over luxueuze vrijstaande villa’s, bungalows en chalets. De perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving. Maak met het hele gezin een wandeling of ga voor sportief vakantieplezier eens mountainbiken of handboogschieten. Samen erop uit in de natuur, samen vakantie vieren.

De diverse parcours

  • 25 km familietocht

De familietocht van 25 km die vooral voor gezinnen werd uitgestippeld verloopt door de groene omgeving van Zutendaal, met start en aankomst in het vakantiepark Landal Mooi Zutendaal.

  • 90 km toertocht met 5 hellingen en 1 kasseistrook en 948 hoogtemeters

Als opwarmer voor de rit van 90 km start de route over vlakke verkeersarme wegen. De WO II Vroenhoven brug is het eerste landmark dat gepasseerd wordt. Als eerste helling van de dag komt de fameuze Slingerberg, ook mini Alpe d’Dhuez genoemd, in Kanne aan bod. Via Herderen gaat het vervolgens naar de pittige Keiberg in Rijkhoven.

Na de passages door Alt-Hoeselt en Riksingen komt de eerste bevoorrading na 40 km fietsen in zicht. (Let wel voor de 90 km zijn er twee bevoorradingen voorzien waarbij de deelnemers een keuze moet maken tussen de eerste, Zwembad Pliniusbron in Tongeren, en de tweede bevoorrading, koffie & pastabar De Kapelanij in Borgloon. Weliswaar is hier voor iedere deelnemer water en sanitair voorzien.)

Na de verfrissing via Piringen, de Kolmontberg en Jesseren, hier splitsing van de 90 km en 125 km route, gaat het in één vaart naar Borgloon. Na de beklimming van de steile Burchtheuvel bevindt de tweede bevoorraadingspost zich achter de kerk van Borgloon aan De Kapelanij. Na de rustpauze volgt het traject de geplaveide Colenberg in Kerniel om via Gors op Leeuw de fiets terug naar het oosten te sturen. Vliermaal, Schalkhoven, Hoeselt en Rijkhoven verdwijnen geleidelijk aan onder de fietswielen om vervolgens de tot de verbeelding sprekende passage over de gekasseide Maastrichterallee Kasteel van Alden Biesen aan te vatten. Via passages door de dorpjes Kleine Spouwen, Waltwilder, Hoelbeek en Eigenbilzen is de finish in het domein van Landal Mooi Zutendaal bereikt!

Foto KN | Velofans.be
  • 125 km toertocht met 8 hellingen en 5 kasseistroken en 1323 hoogtemeters

Als opwarmer voor de toertocht van 125 km start de route over vlakke verkeersarme wegen. De WO II-brug in Vroenhoven is het eerste landmark dat gepasseerd wordt. Als eerste helling van de dag komt de fameuze Slingerberg, ook mini Alpe d’Huez genoemd, in Kanne aan bod. Via Herderen gaat het vervolgens naar de pittige Keiberg in Rijkhoven. Na de passages door Alt-Hoeselt en Riksingen komt de eerste bevoorrading aan het Plinius zwembad in Tongeren na 40 km fietsen in zicht.Na de verfrissing via Piringen, de Kolmontberg en Jesseren, hier splitst de 90 km en 125 km route, gaat het naar Haren- Bommershoven, Vechmaal, Horpmaal over de kasseistrook Op de Kriezel in Heers. Via Heks naar de volgende kasseien van Manshoven, via Broekom naar de Mettekovenberg en de kasseien van Fonteinhof en het eerste selectieve gedeelte is achter de rug. Maar niet voor lang want net bekomen duikt de kasseistrook van de Weg naar Heks weer op. Daarna volgt de beklimming van de eenmalig opengestelde Bollenberg met passage aan het doorkijkkerkje van Borgloon naar de Boeshovenberg via de hellende gekasseide Kleine Veldsteeg.

Na de beklimming van de steile Burchtheuvel bevindt de tweede bevoorraadingspost zich achter de kerk van Borgloon aan De Kapelanij. Na de rustpauze volgt het traject de geplaveide Colenberg in Kerniel om via Gors op Leeuw de fiets terug naar het oosten te sturen. Vliermaal, Schalkhoven, Hoeselt en Rijkhoven verdwijnen geleidelijk aan onder de fietswielen om vervolgens de tot de verbeelding sprekende passage over de gekasseide Maastrichterallee Kasteel van Alden Biesen aan te vatten. Via passages door de dorpjes Kleine Spouwen, Waltwilder, Hoelbeek en Eigenbilzen is de finish na 125 km in het domein van Landal Mooi Zutendaal bereikt!

Gratis goodie bag

Je kan online inschrijven of ter plaatse, ook voor het pastabuffet na de tourtocht. De eerste 250 inschrijvers ontvangen een goodie bag t.w.v. 25 euro. Wie online inschrijft krijgt een gevulde drinkbus van Bioracer en Action Sports Nutrition.

Reacties

reacties