Ronde van Limburg zet weer een stap vooruit

Foto KN | Velofans.be

Wout van Aert voegde in 2017 de Ronde van Limburg aan zijn erelijst toe. Zijn ploeg doet dit jaar opnieuw mee. Maar de concurrentie belooft nog een stuk groter te worden!

De organisatie wist al acht volwaardige profploegen te strikken. Daar hoort het Franse Cofidis met Kenneth Van Bilsen en Michael Van Stayen bij. Het Ierse Aqua Blue Sport met Adam Blythe en het Nederlandse Roompot-Lotto NL zijn ook van de partij. Tel daar nog Wanty-Groupe Gobert (Timothy Dupont), Sport Vlaanderen-Baloise (Amaury Capiot en Milan Meten) en WB-Veranclassic (Kenny Dehaes) en je hebt al een sterk deelnemersveld. Als kers op de taart zou ook Lotto Soudal aan de start komen in van de Geberit Ronde van Limburg 2018 in Tongeren.

Bij de continentale ploegen horen onder meer Cibel Cebon met Timothy Stevens.

Een recordaantal aan profploegen voor deze 1.1 UCI-koers. Het parcours speelt ook een rol in dat verhaal. “Het wordt nog meer een koers voor renners met ballen”, stelt sporttechnisch organisator Mark Vandereyt. Er komen extra hellingen bij en meer kasseistroken. “We beginnen met brede en glooiende wegen, met onder meer de Slingerberg, een dubbele doortocht over de kasseien van Alden Biesen en de Keiberg. Na 120 kilometer wordt het zware kost met kasseistroken in Horpmaal en Heks, de Burchtheuvel in Borgloon, de Bollenberg, de Boeshovenberg, de Kolmontberg. We maken er een miniatuurversie van de Ronde van Vlaanderen van, met Borgloon als Rondedorp en Tongeren als start- en aankomstplaats.”

“We zetten opnieuw een stap vooruit”, stelt Geert Smets van SMB Organisation. “Een beloning voor ons harde werk. Onze organisatie is toe aan de zevende editie. Het parcours en de stijging van ons budget zorgt ervoor dat we extra profploegen kunnen aantrekken. Het wordt weer een groot wielerfeest in Tongeren, ons Rondedorp Borgloon en omstreken.”

De Geberit Ronde van Limburg 2018 powered by Ladbrokes vindt op zondag 10 juni plaats. De grootste koers in Belgisch-Limburg wordt op zaterdag 9 juni voorafgegaan door een gloednieuwe Ronde van Limburg Cycling Tour, waarbij recreanten zelf kennis kunnen maken met een groot deel van het parcours dat de profs voorgeschoteld krijgen.

Ronde van Limburg 2018

Reacties

reacties