Van Avermaet voert de druk op

BMC
Foto TB | www.velofans.be

Greg Van Avermaet kreeg van zijn ploeg BMC Cycling de vraag nog wat geduld te oefenen met betrekking tot de toekomst. Maar er is belangstelling, onder meer van Lotto-Soudal.

Het contract van BMC loopt na dit seizoen af. Gaan ze door of niet? Zo ja, met welke middelen? Greg Van Avermaet voelt zich goed bij BMC en is bereid nog wat te wachten. Maar dat mag niet eindeloos duren.

“Ik heb nog niks van BMC gehoord. Het blijft jammer genoeg heel erg stil. Ik wil ondertussen toch wel weten waar ik aan toe ben. Ik wil heel graag blijven, maar ik kan ook niet wachten tot in juli. Ik wacht nog maximaal vijf of zes weken”, stelt de 32-jarige renner uit Lokeren tegenover Het Nieuwsblad. “Dit wordt wellicht mijn laatste heel goede contract uit mijn carrière.”

Er is niet alleen interesse van Lotto-Soudal. Bahrain-Merida aast ook op zijn diensten. Wout van Aert en Dylan Teuns zouden er ook in beeld zijn. Bij die ploeg is zijn schoonbroer Rik Verbrugghe ploegleider. “Maar het is niet voor de mooie ogen van Rik dat ik het ga doen.”

Golden Greg begon als prof in 2006 bij Bodysol. Via Predictor-Lotto, Silence-Lotto en Omega Pharma-Lotto belandde hij in 2011 bij BMC Racing Team.

Reacties

reacties