Wout Poels: “Tom Dumoulin staat op één voor de Giro d’Italia”

Foto TB | www.velofans.be

Wie wint de Giro d’Italia 2018? Wout Poels moet Chris Froome mee aan winst helpen. Maar er is ook nog Tom Dumoulin.

Als de 32-jarige Chris Froome in de roze trui eindigt, wint hij zijn derde opeenvolgende grote ronde en voegt hij zich bij Eddy Merckx en Bernard Hinault. Maar Froome zal de strijd moeten aangaan met onder meer Tom Dumoulin. Froome maakte vaak het verschil in de tijdritten. Dumoulin was in de laatste vijf duels echter sneller. Hij is niet voor niets wereldkampioen tijdrijden.

“Normaal is het Chris’ wapen dat hij tijd pakt in tijdritten, maar je moet al blij zijn als je in dezelfde tijd eindigt als Dumoulin in een tijdrit. Dus Chris moet in deze Giro zijn tijd gaan pakken in de bergritten”, stelt Wout Poels tegenover NU. “De laatste paar jaar was de tactiek van Chris bijna altijd dat hij één keer aanviel in een bergrit, daardoor tijd pakte op zijn concurrenten en die marge vasthield tot het eind. Hij zal nu waarschijnlijk vaker moeten aanvallen om Dumoulin te kunnen verslaan.”

Plaats een weddenschap op de Giro d’Italia en iedere dag
dat jouw renner de roze trui draagt ontvang je een €2 Free Bet.

Reacties

reacties