Tim Wellens wint rit in de Giro d’Italia

Wellens Tim Tour 2017 TB
Velofans.be | TB

De eerste Belgische ritzege in de Giro d’Italia 2018 is een feit. Na drie dagen in Israël volgde een rit van 202 kilometer op het eiland Sicilië, van Catania naar Catalagirone. Met Tim Wellens als winnaar!

Twee cols van vierde categorie en op het einde een aankomst bergop met een stijgingspercentage tot 13%. Na een ontsnapping van vijf renners bepaalden BMC en Lotto Fix All het tempo in het peleton. Team Emirates brak bij kilometer honderd de koers open. Op 25 km van de meet trok de ploeg van Fabio Aru opnieuw aan de lont. Bora-Hansgrohe en Lotto Fix All lieten niet begaan. Op 10 km van de finish gingen Edoardo Zardini (Wilier) en Valerio Conti (Emirates) er vandoor. Maar Bahrain-Merida en de Lotto-renners reden het gat dicht. Tosh Van der Sande zette krachtig door, nam Tim Wellens in zijn kielzorg mee en de de 26-jarige Truienaar maakte de klus ook af. Wellens gaf explosieve klimmers als Michael Woods, Enrico Battaglin, Simon Yates, Davide Formolo, Luis León Sánchez en Domenico Pozzovivo het nakijken.

Zijn vijfde zege dit seizoen na de Trofeo Serra de Tramuntana (1.1), een rit in de Ronde van Andalusië (2.BC), waarin hij ook de eindzege op zak stak, en de Brabantse Pijl (1.BC). “Ik ben dolblij dat de zege al zo vroeg binnen is”, reageerde Tim Wellens na zijn indrukwekkende zege. “Zo is de stress meteen weg voor wat nog komen moet. De roze trui is te ver weg, daar reken ik niet op.”

In de Giro d’Italia staat zijn zegeteller nu op twee. In 2016 won Wellens de zesde etappe.

Reacties

reacties

Tags from the story