Dumoulin volgt speciaal voedingsprogramma

Foto TB | www.velofans.be

Tom Dumoulin won de Giro d’Italia 2017. Een knalprestatie. In de koninginnerit moest hij echter naar de kant, voor een sanitaire stop.

De kopman van Sunweb verloor die dag ruim twee minuten. De roze trui glipte niet door zijn vingers. Volgens de NOS kampte Dumoulin met darmproblemen. Medisch onderzoek wees uit dat Dumoulin vooral op hoogte sneller last krijgt van zijn darmen. Om een nieuw ‘poepincident’ te voorkomen, kreeg Dumoulin een speciaal voedingsprogramma opgelegd.

“De grootste verandering is in de koers exact de voeding af te stemmen op de etappe”, legt Titia van der Stelt, voedingsexperte en verbonden aan Sunweb, uit. “We proberen zo goed mogelijk te kijken naar wat voor soort etappe het is. Wat is mogelijk het verbruik en hoe kunnen we het beste berekenen wat iemand nodig heeft op die dag? We hebben de belangrijke etappes, de ritten waar het spannend wordt qua resultaat maar ook wat betreft de hoogte, al gemarkeerd. We hebben extra ingezoomd op die ritten om te zien wat we eraan kunnen doen.”

Ondanks die aanpassing blijven darmkrampen mogelijk. “Het blijft een menselijk lichaam”, merkt Van der Stelt op. “En het is een kwaal waar veel sporters last van hebben. Want je vergt gewoon heel veel van je lichaam.”

Reacties

reacties

Tags from the story
,