Baloise Belgium Tour met sterk deelnemersveld

Jens Keukeleire won vorig jaar de Baloise Belgium Tour en komt zijn titel verdedigen. De strijd belooft pittig te worden. Lotto-Soudal pakt ook met André Greipel uit!

Er nemen drie WorldTour-ploegen deel aan de 88ste editie van de Baloise Belgium Tour, die in Buggenhout vertrekt en op de zesde dag aankomt in Tongeren. Tel daar nog elf pro-continentale ploegen bij.

Lotto-Soudal komt met Jens Keukeleire, André Greipel, Jelle Vanendert, Jelle Wallays en Jasper De Buyst. Keukeleire moet uitkijken voor Magnus Cort Nielsen van Astana en Simon Spilak (Team Katusha-Alpecin). Dimitri Claeys van Cofidis won de Vierdaagse van Duinkerke en behoort tot de favorieten voor de eindzege in de Baloise Belgium Tour.

Deze ploegen en renners zijn er ook bij: Veranda’s Willems-Crelan (Stijn Devolder), Wanty-Groupe Gobert (Timothy Dupont), Cofidis (Kenneth Vanbilsen en Michael Van Staeyen), Sport Vlaanderen-Baloise (Amaury Capiot), Roompot-Nederlandse Loterij (Jesper Asselman en Pim Ligthart), WB Aqua Protect Veranclassic (Kenny Dehaes), Vital Concept Cycling Club (Bryan Coquard, Bert De Backer en Kris Boeckmans), Aqua Blue Sport (Andrew Fenn), Bardiani-CSF, Burgos en Team Fortuneo. Sven Nys hoopt dat zijn Telenet Fidea Lions zich ook in de kijker kunnen rijden.

Het programma:

Dinsdag 22/5: ploegenpresentatie in Buggenhout
Woensdag 23/5: Buggenhout – Buggenhout (179 km)
Donderdag 24/5: Lochristi – Knokke-Heist (162 km)
Vrijdag 25/5: individuele tijdrit : Bornem – Bornem (10,6 km)
Zaterdag 26/5: Wanze – Wanze (151,5 km)
Zondag 27/5: Landen – Tongeren (158 km)

“De Baloise Belgium Tour belooft een bijzonder open wedstrijd te worden dankzij de talrijke bevestigingen van de pro-continentale ploegen. We brengen een jong een ambitieus peloton aan de start in Buggenhout”, stelt Nick Van Den Bosch van organisator Golazo. “We kiezen ook bewust om de etappes niet te lang te maken. Kortere etappes staan garant voor een aantrekkelijke koers.”

Reacties

reacties