Te weinig vrijwilligers, geen koers

De driedaagse Dwars door West-Vlaanderen verdwijnt van de agenda. De organisatie kampt met een tekort aan vrijwilligers en gooit de handdoek. Rémi Cavagna van Quick-Step Floors is de laatste winnaar.

Ichtegem Sportief begon in 1945 met de organisatie van de Omloop der Vlaamse Ardennen. Later volgden de benamingen Guldensporentweedaagse en de Driedaagse van West-Vlaanderen. In 2016 volgde een kleine naamwijziging tot Dwars door West-Vlaanderen. De driedaagse kreeg een plaats in de Napoleon Games Cycling Cup.

Om dat verhaal rond te krijgen was de organisatie al een tijd op zoek naar extra medewerkers. Zonder succes. KVC Ichtegem Sportief stopt er daarom mee. Het is dus geen financieel probleem, wel mankracht.

Remi Cavagna van Quick-Step Floors is (voorlopig) de laatste winnaar van Dwars door West-Vlaanderen. Hij haalde het in maart voor ploegmaat Florian Sénéchal en Frederik Frison van Lotto Soudal. Bij de vrouwen won Floortje Mackaij van Team Sunweb voor Lorena Webes (Parkhotel Valkenburg) en Marjolein van ‘t Geloof (Lotto Soudal Ladies).

Op de erelijst staan Dirk Demol, Hendrik Redant, Johan Musseeuw, Wilfried Peeters, Erik Dekker, Nico Eeckhout, Jens Keuleire, Julien Vermote, Yves Lampaert en onder meer Sean De Bie.

Reacties

reacties