350 fietsers beklimmen de Mont Ventoux: 812.000 euro voor ALS

Wie volgend jaar de magische Mont Ventoux wil overwinnen en tegelijk ook nog een goed doel wil steunen, wordt op zijn of haar wenken bediend. De ALS Tour krijgt ook een Belgische link.

Evy Reviers ging een kijkje nemen bij de ALS Tour 2018, een organisatie van ALS Nederland. “Een geweldig initiatief”, glundert de woordvoerdster van de Belgische ALS Liga. “Er namen 350 enthousiaste fietsers deel. Jong, oud, man, vrouw, allemaal met twee doelen: de top van de Mont Ventoux halen en de organisatie zo financieel steunen.”

En of ze dat deden. Bij de finish op de top van de Mont Ventoux stond de teller op 812.000 euro. “Daar komt nog meer bij van een aantal lopende projecten”, vertelt Evy Reviers aan Velofans.be. “België en Frankrijk gaan meewerken aan deze organisatie, om het evenement nog groter te maken.”

De opbrengst gaat dit jaar naar de stichting ALS Nederland. Eén procent komt de EUpALS ‘European organisation for professionals & patients with ALS‘ ten goede.

 

 

Reacties

reacties

Tags from the story
,