Dumoulin en Aru (niet) naar de Tour de France?

Fabio Aru VAE Emirates
Velofans.be | TB

De Tour de France 2018 nadert met rasse schreden. Tom Dumoulin laat eerstdaags weten of hij zal starten aan La Grande Boucle. Fabio Aru krijgt de raad niet te starten.

Tom Dumoulin pakt de tweede plaats in de Giro d’Italia en nam deel aan de Hammer Series. De kopman van Sunweb heeft de knoop al doorgehakt. “De Tour is een koers waar ik heel blij van word, maar ik heb nog wel wat jaren te gaan. Als ik hem dit jaar niet rij, dan betwist ik hem later nog weleens”, laat Dumoulin nog niet in zijn kaarten kijken tegenover L1.

Mogelijk speelt zijn tegenvallende prestatie in de Hammer Series mee. De 27-jarige Limburger gaf al na twee ronden op. “Het ging vanaf het begin volle bak, waardoor mijn benen in het slechte weer direct ontploften. Het zat er dit jaar niet in.”

“Te uitputtend”

Volgens La Gazzetta dello Sport zal Fabio Aru aan de start van de Tour de France verschijnen, op vraag van sponsor VAE Emirates. Niet voor een hoofdrol in het klassement wel om een gooi te doen naar ritwinst.

Maar Fabio Aru (foto 2017) bakte er niets van in de Giro en krijgt van zijn voormalige ploegleider Giuseppe Martinelli het advies thuis te blijven. “Als ik in de schoenen zou staan van Fabio en het management van UAE Emirates, dan zou ik de Tour overslaan. De Tour is te uitputtend en stresserend, zelfs als je geen doelen stelt. Ik zou opteren om na het Italiaans kampioenschap, waarin hij als titelverdediger start, een rustperiode in te lassen. Om vervolgens op te bouwen naar de Vuelta en het najaar.”

Aru reed vorig jaar vijf dagen in de gele trui rond, inclusief een ritzege la Planche des Belles Filles. Maar in de slotweek ging het bergaf met zijn prestaties, met een vijfde plaats als resultaat.

Reacties

reacties