Tiesj Benoot met ambitie naar Tour de France

Vorig jaar een verdienstelijke 20ste plaats, recent winnaar van de zware Strade Bianchi. Tiesj Benoot leeft hongerig naar de start van de Tour de France toe.

“Wie weet nog hoeveelste ik ben geëindigd? Ritwinst, daar draait het om. Ik denk dat ik meer kansen heb dan vorig jaar. Ik verwacht een meer open Tour, dat Froome en Sky minder dominant zullen zijn. Vorig jaar gingen er in de bergen maar twee vluchten tot het einde, telkens zat ik mee”, stelt de Gentenaar tegenover Het Nieuwsblad.

De 24-jarige renner zou in zijn tweede deelname aan La Grande Boucle een gooi kunnen doen naar het jongerenklassement. In de Tirreno-Adriatico pakte hij ook de witte trui. Hij eindigde er als vierde in het algemene klassement. Maar die trui in de Tour geen doel op zich. “Ik zou het wel graag willen, al is het maar een dag, maar ik denk dat het moeilijk is om dat klassement te winnen. Dan pak ik liever een etappe.”

Reacties

reacties