Ex-profrenners nemen deel aan toertocht Ronde van Limburg Cycling Tour

Op zondag 10 juni trekken de profs van leer in de Ronde van Limburg. Een dag daarvoor staat de eerste editie van de Ronde van Limburg Cycling Tour op de agenda. Een tourtocht voor u en ik. Keuze uit parcours van 25, 90 en 125 km, met start en aankomst in het groene vakantiepark Landal Mooi Zutendaal. Fons De Wolf en Guy Nulens fietsen ook mee!

Fons De Wolf is de laatste Belg die Milaan-Sanremo wist te winnen, in 1981. Winnaar van de Ronde van Lombardije, tweede in Luik-Bastenaken-Luik, zesde in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, elfde op het WK in 1983, elfde in de Ronde van Frankrijk 1981 en een etappezege. Limburger Guy Nulens nam liefst vijftien keer deel aan de Tour. Een superknecht. Een renner die kilometers en kilometers op kop reed, in dienst van de kopmannen. Nulens eindigde in 1983 als vijfde in de Ronde van Vlaanderen en was dat jaar dertiende in Milaan-Sanremo. Tel daar nog een zeventiende plaats in de Giro bij.

“We zijn uiteraard bijzonder verheugd met hun deelname aan onze eerste Ronde van Limburg Cycling Tour”, blikt Roger Horions vooruit. “De inschrijvingen stromen vlot binnen. Voor de families is er een tocht van 25 km, voor de andere fietsers 90 of 125 km. Die leggen een groot deel van het parcours af wat de profs een dag later voorgeschoteld krijgen in de Geberit Ronde van Limburg powered by Ladbrokes, die een 1.1 notering heeft bij de UCI.”

Goodie bag cadeau

“Het is vooraf moeilijk in te schatten hoeveel fietsers er zullen deelnemen want vaak wordt dat last minute beslist op basis van het weer. Maar dat ziet er prima uit. De voorspellingen zijn ons goed gezind”, lacht Roger. “Voor de eerste 250 deelnemers ligt er een goodie bag klaar met onder meer vier tickets voor de fanzone van de Ronde van Limburg op zondag 10 juni. Dan kan je van dichtbij meemaken wie Wout van Aert opvolgt. Online inschrijven hoeft niet, dat kan ook op zaterdag 9 juni bij de start, maar je wint er wel wat tijd mee.”

“Onze toertochten vertrekken bij Landal Mooi Zutendaal. Een prachtige omgeving waar de deelnemers na de aankomst terug op krachten kunnen komen in het gezellige parkrestaurant met terras, om er van een heerlijk pastabuffet en drankje te genieten. Aan het parkrestaurant is er een bewaakte fietsenstalling voorzien. Er zijn ook douchemogelijkheden.”

Afhankelijk van de gekozen afstand passeert het parcours o.a. over de Slingerberg van Kanne, door het kasteel van Alden Biesen in Bilzen, over de kasseistroken van Mettekoven, Manshoven, Op de Kriezel, Oude weg naar Heks, over de Burchtheuvel en Kleine Veldsteeg in Borgloon, om uiteindelijk aan een aanvaardbare gemiddelde snelheid bij Landal Mooi Zutendaal aan te komen.

“Het parcours is grondig geïnspecteerd om de laatste pijnpuntjes aan te pakken. Een tip voor de deelnemers: in Borgloon kan je even op adem komen bij De Kapelanij. Uitbater Dirk staat klaar om de moedige fietsers en toeristen te ontvangen. Het wordt een groot fietsweekend in Limburg, met zaterdag de Cycling Tour en zondag de Ronde van Limburg voor de profs.”

 

Reacties

reacties