Moeten renners staken bij start Tour de France?

Chris Froome Sky
Velofans.be | TB

Mag Chris Froome op 7 juli aan de Tour de France 2018 beginnen? Vijfvoudig winnaar Bernard Hinault vindt dat de andere renners dat niet zomaar mogen laten gebeuren.

“Ik vind dat Chris Froome niet aan de start van de Tour mag staan, simpelweg omdat hij een positieve test heeft afgelegd”, stelt de 63-jarige Bernard Hinault in de Franse krant Ouest France. “We veroordeelden Alberto Contador voor een soortgelijk vergrijp, hij accepteerde zijn straf en Froome zou dan nu zonder straf kunnen wegkomen? Je moet ergens een lijn trekken.”

“Maar zoals altijd weten mensen niet hoe ze een knoop moeten doorhakken als dat nodig is. De UCI zou hem moeten zeggen: ‘Je bent gepakt, dus je blijft thuis’. Alberto Contador zou een klacht moeten indienen. Tom Dumoulin ook, want hij eindigde in de Giro tweede achter Chris Froome.”

Hinault vindt dat ook de andere renners in actie moeten schieten. “Het peloton moet van de fiets stappen en in staking gaan. Ze moeten duidelijk maken dat ze niet vertrekken als Froome mee mag doen. De huidige renners zijn te lief.”

“Andere renners zijn veroordeeld en iedereen keurde dat goed. Froome heeft een abnormale controle achter de rug. Ook al is het niet veel en won hij er de Vuelta niet mee, Ventoline is een verboden product, dat is het enige wat telt. De regels moeten voor elke renner dezelfde zijn.”

 

Reacties

reacties